Besturingsmodel

Een efficiënte besturing met haarscherpe rolverdelingen en heldere communicatielijnen is essentieel voor een foutloos bedrijfsproces.

Vanuit mijn jarenlange managementervaring in Albert Heijn winkels heb ik een visie en methode ontwikkeld op de vraag, hoe op een effectieve en inspirerende wijze een supermarkt te besturen. Dit ook vanuit de ervaring met het huidige besturingsmodel van Albert Heijn, wat inmiddels zijn langste tijd heeft gehad. (Albert Heijn komt in de loop van 2021 ook met een nieuw besturingsmodel)

Vooruitlopend op de plannen van Albert Heijn heb ik een volledig nieuw besturingsmodel ontworpen wat verder gaat dan Albert Heijn. Dit ben ik momenteel aan het implementeren in zo’n 9 winkels van Albert Heijn ondernemers.

Uitgangspunten bij dit ontwerp en implementatie zijn: duidelijkheid in taken en verantwoordelijkheden, eenvoudige en strakke communicatielijnen, evenwicht in taakbelasting en winkelspecifiek. Daarnaast hanteer ik een drietal aandachts gebieden in de winkel met elk hun eigen focus en mindset: Verkoopklaar, Verkoop en Service.

Ik geloof hierbij in een integrale aanpak: Ontwerp, implementatie, nazorg, functie-reviews en coaching on-the-job.

Daarnaast bied ik –samen met partners- aanvullende tools aan voor leiders en medewerkers in een winkel om de eigen talenten en kwaliteiten te ontdekken en het daarmee leuker en zinvoller te maken voor klant én medewerker.

Zo maken we de cirkel rond waardoor iedere betrokkene het gaat Snappen, Vinden, Willen en ook Doen.Niets is onmogelijk voor hen die willen!